OVER SOPHIE

Een korte geschiedenis

Sophie Tooten
Filmmaker |  Fotograaf  | Verhalen verteller

 

Met aandacht, respect, integriteit, creativiteit en vooral ook passie verzamel ik verhalen en zet ze om in een film.

Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door verhalen over mensen en hun leefomgeving. Vroeger kwamen die verhalen uit sprookjesboeken, later verzon ik ze zelf en nog later trok ik de wereld in om me onder te dompelen in het onbekende.

Ik wilde dan ook ‘iets met verhalen’ gaan doen. Dat ‘iets’ begon bij de academie voor Docent Drama, toen nog in Eindhoven. Maar hier miste ik de echte verhalen uit de echte wereld. Zodoende maakte ik de overstap naar een studie journalistiek. De vorm was in het begin schrijvend, totdat ik de kracht van bewegend beeld ontdekte.

Ik liep stage bij documentairemaker Frank van Osch van Van Osch Film en bleef hier na mijn afstuderen ook werken. Ik leerde bij hem de het ambacht van documentaire maken en na een aantal jaar besloot ik een eigen bedrijf te beginnen, zodat ik geheel binnen mijn eigen stijl films kon maken en produceren.

Nog steeds zijn het verhalen die ik vertel, of de film nou een commercieel of sociaal doel heeft. Verhalen in woorden en verhalen in beeld en geluid. Ik ben ervan overtuigd dat een film met een verhalend karakter het sterkste overkomt, raakt en blijft hangen.

Ik hoor dan ook graag jouw verhaal om er een film van te maken!